Saltimbocca van kip met groene groenten
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Leg op elke schnitzel 1-2 blaadjes salie. Wikkel het vlees in de parmaham en steek vast met een cocktailprikker.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de schnitzels in 5-6 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan de resterende olijfolie. Bak de sperziebonen en de aspergetips in 5 minuten beetgaar. Hak intussen de peterselie fijn.
- Leg de schnitzels op 4 warme borden. Schenk de wijn in de pan en schraap met een spatel de aanbaksels los. Laat de jus even inkoken en schep over het vlees.
- Meng de peterselie door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten bij de schnitzels en zet er de gratins naast.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 510 kcal
- 33 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 16 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen