U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Saltimbocca van kip met groene groenten

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (400 g)
  • 200 g sperziebonen, afgehaald
  • 200 g groene aspergetips
  • 4 kipschnitzels (ongepaneerd)
  • 1⁄2 bosje peterselie
  • 4 - 8 blaadjes salie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 - 8 plakjes parmaham
  • bakplaat, 4 cocktailprikkers
  • 4 el olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. 
  • Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Leg op elke schnitzel 1-2 blaadjes salie. Wikkel het vlees in de parmaham en steek vast met een cocktailprikker. 
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de schnitzels in 5-6 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan de resterende olijfolie. Bak de sperziebonen en de aspergetips in 5 minuten beetgaar. Hak intussen de peterselie fijn. 
  • Leg de schnitzels op 4 warme borden. Schenk de wijn in de pan en schraap met een spatel de aanbaksels los. Laat de jus even inkoken en schep over het vlees. 
  • Meng de peterselie door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten bij de schnitzels en zet er de gratins naast.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 510 kcal
  • 33 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 16 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen